jueves, 31 de mayo de 2012

Adeu, poble de Benafigos

Benafigos - Simbología

Llegia ahir que Esquerra Unida del País Valencià s’oposa a la fusió dels municipis menuts a Castelló; la notícia no m’agafava per sorpresa, perquè la CEOE ja ho va plantejar a setembre de l’any passat mitjançant el seu Institut d’Estudis Econòmics i algunes webs econòmiques ja ho van plantejar de cara a les Eleccions Municipals de fa un any. De fet, jo mateix ho vaig plantejar com a risc real a octubre de l’any passat al fòrum d’una de les meues penyes.

En esta Espanya que ens ha tocat viure (tot i que en realitat és una cosa molt generalitzada a la política arreu del món), això d’amagar als electors el programari real conforme s’arrime alguna cita electoral és una cosa prou habitual (de fet, pareix que és lo normal); també ajuda molt el fet de què els que solem anar a dipositar la nostra papereta a la urna a cada cita electoral solem tindre una memòria més curta que la d’un peix. Cap partit polític ho va plantejar obertament a les Eleccions Muncipals de l’any pasat (¡com anaven a plantejar que volíen presentar-se d’alcaldes per a transformar un poble en un mas o en una pedania!), com tampoc ho van plantejar a les Eleccions Generals de novembre.

Però el nostre estimat President ja ho tenía en ment feia molt de temps; o almenys això va dir al Cinco Días d’un any abans de les darreres Eleccions Municipals, encara que s’oblidara de què el seu partit ho recordara als veïns a les dos campanyes electorals següents.

Però pareix que l’altre dia li va tornar la memòria.

Això sí, com que en esta Espanya que ens ha tocat viure resulta que els espanyols som els últims en enterar-nos de les coses que han de passar a Espanya i són habitualment els alemanys o els belgues els què ens conten què vol fer el nostre estimat President, tenim que enterar-nos per un document enviat a Brussel·les (el Pla Nacional de Reformes 2012, el·laborat a finals del mes d’abril), sense debat públic, que Benafigos deixarà de ser poble en menys de vuit anys, que és el termini que s’ha donat el nostre estimat President per a fer rendibles econòmicament, com si d’una empresa capitalista qualsevol es tractara, als actuals municipis.

La pàgina 95 d’eixe document que ja tenen a Brussel·les és la sentència de mort d’uns 6.800 pobles espanyols (tots els que tenen menys de 5.000 habitants), que passaran a ser un mas o una pedania d’un altre poble major.

Així que ja sabeu: ¿volíeu Rajoy? Doncs ahi teniu a Rajoy. Sense poble, però amb Rajoy.

No hay comentarios :

Publicar un comentario